Adoption och Sport – Bygg Vänskapsband & Självförtroende

Sport och idrott kan främja mer än bara den fysiska hälsan. Genom sporten får vi tydliga regler och mål som kan hjälpa oss att kommunicera bättre och lära oss att samarbeta med andra. Det kan vara extra viktigt när det handlar om adoption – när självkänslan och språket kanske inte räcker till kan strukturerade aktiviteter hjälpa. Genom att ha ett gemensamt mål – som att vinna en match, eller springa ett lopp tillsammans – bygger vi förtroende för varandra. När vi arbetar tillsammans och uppmuntrar varandra kan vi skapa tillit och gemenskap. Det vinner alla på.

shutterstock_228538360Kom igång och träffa nya vänner

Bksalem.se har lagsporter för alla. Den populäraste sporten är såklart fotboll, som hjälper spelarna att samarbeta i ett lag och låter dem träffa nya kompisar från olika bakgrunder. Genom lagsport bättrar man på både den fysiska och den psykiska hälsan, lär sig att ta ansvar, och att arbeta mot ett mål. Spelarna uppmuntras att utmana sig själva och lär sig att de kan uppnå sina mål med rätt attityd och engagemang. På sidan hittar du allt du behöver veta om de olika sporterna och vilken utrustning som krävs. Du kan också läsa inspirerande artiklar om kända sportprofiler och lära dig mer om hur de uppnådde sina mål.

Bygg förtroende och utvecklas med sport och idrott

Med rätt sport och en positiv attityd lär vi oss att samarbeta och att jobba hårt för att uppnå våra mål. Att spela i ett lag är dessutom ett utmärkt sätt att träffa nya kompisar. Med strukturerade mål och regler blir det lättare för alla att kommunicera och att behandla varandra på rätt sätt. När vi uppnår gemensamma mål stärker det våra förhållanden och ger oss motivation för framtiden. Dessutom mår vi fysiskt bättre och kan själva ta kontroll över våra egna kroppar, även när vi stöter på svårigheter som vi själva inte kan påverka.